Yritys

Yritys

Kotimaiset Energiat Oy – bioenergian osaaja

Kotimaiset Energiat Oy:n juuret ulottuvat 70-luvulle, jolloin öljykriisin jälkimainingeissa alettiin miettiä ratkaisuja kotimaisen energiahuollon kehittämiseen ja turvaamiseen. Yhtiön käyttämien GIANT-suurtehohakkureiden kehitystyö pääsi vauhtiin 90-luvun alussa ja kaikkiaan niitä on ajan saatossa valmistunnut 20 kappaletta. Ominaista teknologialle on suuri tuotantokapasiteetti ja hakkeen tasalaatuisuus.

Tänä päivänä yhtiö tuottaa noin 600 000 i-m3 haketta kahdeksalla Giant-suurtehohakkurilla suomalaisten lämpölaitosten ja maatilojen lämmitystarpeisiin. Yhtiö työllistää kuljetustoimintoineen n.25 ammattilaista, jotka toimivat haketus- ja kuljetustoiminnoissa sekä korjaamo- ja logistiikkapalveluissa. Kuljetuskalustona käytössämme on 12 ketjupurkavaa täysperävaunuyhdistelmää, sekä muutama vahvan kokemuksen omaava aliurakoitsija. Pitkäaikainen kokemus varmistaa kustannustehokkaan energiantoimitusketjun laanilta kattilaan.

Yhtiön omistusrakenne muuttui merkittävästi keväällä 2019. Yhtiön pääomistajaksi tuli Jukka Autere yhtiöineen. Vähemmistöomistaja on yhtiön toimitusjohtaja Thomas Fiessinger.