Author: Mia

Kotimaiset Energiat Oy vahvistaa organisaatiotaan

Kotimaiset Energiat Oy vahvistaa organisaatiotaan

Kotimaiset Energiat Oy vahvistaa organisaatiotaan tulevalle haketuskaudelle useammilla rekrytoinneilla, joilla halutaan varmistaa toimitusvarmuus, kilpailukyky ja reagointikyky.

Yhtiön toimitusjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi on valittu 24.5.2019 alkaen Thomas Fiessinger, jolla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus liike-elämästä sekä lähes kymmenen vuoden kokemus hakeliiketoiminnasta.

Satu Salonen aloittaa logistiikkapäällikkönä 1.9.2019. Salonen on toiminut vuosien ajan logistiikan parissa ja hän odottaa innolla uusia haasteita metsähakkeen parissa.

Huolto- ja korjaamopäällikkönä on 15.7.2019 aloittanut Tuomo Lehtimäki, joka ottaa vastuun kaluston ajantasaisesta huollosta.

Jukka Autere, hallituksen puheenjohtaja, teki toukokuun lopulla tekemällä merkittävän sijoituksen Kotimaiset Energiat Oy:n ja Suomen Vihreät Energiat Oy:n muodostamaan yritysryhmään. Thomas Fiessinger ja Tommi Lahti jatkavat vähemmistöosakkaina, Jukka Autereen ollessa enemmistöosakas.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Thomas Fiessinger, puh. 040 744 3335, thomas.fiessinger(@)kotimaisetenergiat.fi

Jukka Autere mukaan metsähakeliiketoimintaan

Jukka Autere mukaan metsähakeliiketoimintaan

Jyväskyläläinen sijoittaja Jukka Autere lähtee mukaan metsähakeliiketoimintaan tekemällä merkittävän sijoituksen Kotimaiset Energiat Oy:n ja Suomen Vihreät Energiat Oy:n muodostamaan yritysryhmään. Autereesta tulee yhtiöiden enemmistöosakas. ”Näen keskisuomalaisessa liiketoiminnassa sekä bioenergiataloudessa merkittävää potentiaalia. Tulevaisuuden energiaratkaisut kulkevat vääjäämättä hiilineutraaliutta kohden ja pääsääntöisesti omista metsitämme hakkuutähteinä saatava energia tullee kasvattamaan osuuttaan tulevissa energiaratkaisuissa”

”Metsähakemarkkinat ovat olleet valtion lyhytjänteisen energiapolitiikan vuoksi vaikeassa tilanteessa jo usean vuoden ajan ja tämä on heijastunut myös Kotimaiset Energiat Oy:n toimintamahdollisuuksiin. Jukka Autereen mukaantulo mahdollistaa yhtiön toiminnan kehittämisen sekä toimitusvarmuuden kasvattamisen tuleville vuosille” toteaa pitkän linjan hakeyrittäjä Tommi Lahti.

Yhtiössä tullaan toteuttamaan merkittäviä investointeja tuotantokapasiteetin riittävyyden varmistamiseen. Myös yhtiön organisaatiossa tulee tapahtumaan muutoksia, joista tiedotetaan myöhemmin lisää.

Yhtiön vähemmistöosakkaina jatkavat Thomas Fiessinger ja Tommi Lahti.

Kotimaiset Energiat Oy on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista metsähakeoperaattoreista. Yhtiön juuret juontavat 1970-luvulle yhtiön perustajan Pekka Lahden aloittamalle haketustoiminnan ja GIANT-hakkureiden kehittämistyölle.

Maatilaohje

Maatilaohje

Yleistä haketuksesta

Hakkuri on työkone ja sen kuljettaja on oman alansa ammattilainen. Työskentelyalueen turvallisuus on ehdoton edellytys ja kaikkien etu. 

Kiinnitä huomiota seuraaviin varo-ohjeisiin:

 • Varmista turvallisuus – älä koskaan mene hakkurin eteen tai sen ja haketettavan kasan väliin!
 • Ilmoita hakkurinkuljettajalle kaikista muutoksista
 • Estä lapsien ja kotieläinten pääsy työskentelyalueelle
 • Hakkurista saattaa sinkoutua puunkappaleita, oksia, kiviä ja muuta kasassa olevaa materiaalia – säilytä varmuuden vuoksi 30 metrin varoetäisyys hakkuriin

Muita huomionarvoisia seikkoja:

 • Hakkurissa on vaihdettavat seulat, varmista kuljettajan kanssa seulakoon sopivuus omalle kattilallesi ja kuljettimellesi
 • Hakkuri heittää hakkeen auton kulkusuuntaan hytin yli kulkevalla torvella
 • Hakettaessa kuiva materiaali saattaa pölistä – kuiva pöly kulkeutuu tuulen mukana

Giant -hakkuri on veitsiteräinen rumpuhakkuri, jolla haketetaan puhdasta puuta, esimerkiksi:

 • Harvennuspuu, kokopuu, tasauspätkä, metsätähde ja muu puhdas puumateriaali (halkaisija maksimissaan 60 cm)
 • Hakkurilla voi poikkeustilanteessa hakettaa myös turvesuokantoja. Kantohaketuksista on aina sovittava erikseen

Veitsiteräiselle hakkurille eivät sovellu:

 • Kivennäismaakannot ja juurakot
 • Likainen, hiekkainen tai kivinen puumateriaali
 • Rakennusjätteet

Hakkuriin kulkeutuessaan varsinkin rauta aiheuttaa pahoja vaurioita, joista syntyneet kustannukset veloitetaan asiakkaalta – varmista siis, että kasassa ei ole esimerkiksi kuljetuskärryn pystytolppia.

Haketuspaikka

Hakkurilla voidaan hakettaa materiaalia joko suoraan varastoon tai esimerkiksi traktorin peräkärryyn.

Oheisen kuvan lisäksi keskeisiä huomioita haketuspaikan suhteen:

 • Varmista että haketuspaikan yllä tai läheisyydessä ei kulje sähkölinjoja
 • Hakkuri painaa 32 tonnia, varmista että hakkurin työskentelyalueen maapohja kestää hakkurin painon
 • Hakkuri tarvitsee ylöspäin vapaata tilaa n. 7-8 metriä
 • Huolehdi, että hakevarastossa on poistoilmaa varten aukko, halkaisija n. 50 cm
 • Haketorven pää sijaitsee 3,5 – 5,5 metrin korkeudessa ja sitä voidaan kääntää sivusuunnassa 20 astetta, eli noin puolimetriä. Lisäksi hakesuihkua voidaan ohjata pystysuunnassa torven päässä olevalla lipalla
 • Mikäli haketetaan peräkärryihin, varmista että odotusaika jää mahdollisimman lyhyeksi. Giant- hakkurin keskimääräinen tuntituotos on yli 100 kuutiota – varaa siis riittävästi kuljetuskapasiteettia
 • Kasaa tehdessäsi laita aina ajoväylän suuntaiset, n. 20 cm kasaa kohottavat aluspuut kasan keskivaiheille – näin ehkäistään kivien ja maan kulkeutuminen hakkuriin ja edesautetaan kasan kuivumista
 • Ei kiviä eikä metallia haketettavaan kasaan!

Hakkeen kuljetus

Tarvittaessa tarjoamme hakkeelle kuljetuksen haketuspaikalta varastolle ketjupurkaimilla varustetuilla hakeautoilla. Hake puretaan auton taakse, jolloin se voidaan toimittaa jopa sisätiloihin. Kaluston mitat vaihtelevat, varmista siis aina tilatessasi, että hakeauto mahtuu purkamaan kuorman haluamaanne kohtaan.

Vastaamme mielellämme mieltänne askarruttaviin lisäkysymyksiin numerossa:

040 489 3900 Toimisto, tilaukset, yleiset ohjeet

www.kotimaisetenergiat.fi