Uutiset

Maatilaohje

Maatilaohje

Yleistä haketuksesta Hakkuri on työkone ja sen kuljettaja on oman alansa ammattilainen. Työskentelyalueen turvallisuus on ehdoton edellytys ja kaikkien etu.  Kiinnitä huomiota seuraaviin varo-ohjeisiin: Varmista turvallisuus – älä koskaan mene hakkurin eteen tai sen ja haketettavan kasan väliin! Ilmoita hakkurinkuljettajalle kaikista muutoksista Estä lapsien ja kotieläinten pääsy työskentelyalueelle Hakkurista saattaa sinkoutua puunkappaleita, oksia, kiviä ja …

Read More Read More

Kuorman purku käyttöpaikalle

Kuorman purku käyttöpaikalle

Toimitamme hakkeen joko nuppikuormana (40–50 m3) tai kärryn kanssa (105–120 m3). Hakeautossa on ketjupurkavat pohjat, jotka purkavat kuorman auton peräpäähän maahan kasaan. Hakekuorma voidaan purkaa myös suoraan varastoon mikäli auto mahtuu varastoon. Auton korkeus noin 4–4,2 metriä. Jos tilaat koko yhdistelmän (nupin ja kärryn) varmistathan, että yhdistelmä mahtuu kääntymään ja purkamaan kuorman.

Hakepuun varastointi

Hakepuun varastointi

Hakepuun varastointi kannattaa tehdä mahdollisimman lähelle hakevarastoa, jolloin Giant- hakkurilla voidaan hakettaa suoraan varastoon. Hakevarasto kannattaa suunnitella niin tilavaksi, että sinne mahtuu koko lämmityskauden hakkeet. Näin säästetään hakkeen siirtelyyn kuluvaa työaikaa.